Polarlån – usikret lån opp til 100,000 norske kroner

usikret-lan

Det har nærmest gått inflasjon i bedrifter i og rundt Tromsø som benytter seg av ”Polar” i navnet. Overraskelsen vil derfor bli stor blant enkelte når du får vite at Polarlån tilbys av en danskeid bank som ligger i studentbyen Århus øst i Jylland. Bedriften er riktignok klare på at de kun arbeider med å tilby forholdsvis små lån gjennom å samarbeide med mange norske banker.

Dette høres kanskje umiddelbart ikke ut som en veldig god bank å søke lån hos, men det er faktisk en del elementer i deres forretningsmodell som tiltrekker seg mange kunder hvert eneste år.

Hvilke lånebetingelser kan Polarlån tilby?

Polarlån er en låneagent. Det vil si at de innhenter tilbud fra flere banker etter at de har fått tak i kundeinformasjonen din. Men Polarlån er nemlig ikke lik andre forbrukslånsagenter som jobber på det norske markedet.

Det første man legger merke til er den forholdsvis beskjedne kredittrammen. Grunnen til at man ikke kan søke mer enn 100,000 kroner er mest sannsynlig at de kun samarbeider med banker som ønsker å gi et kjapt svar på lånesøknaden, noe som dermed naturlig hemmer hvor mye man potensielt kan få lov til å låne. Det krever større nøyaktighet å gå igjennom en lånesøknad på en halv million kroner kontra enn på hundre tusen.

Og der kommer også Polarlåns andre fordel inn i bildet. Tiden det tar fra du søker til du får svar. De fleste låneagenter oppgir ikke hvor lang tid de bruker på å innhente tilbud fra mange forskjellige banker, men Polarlån skriver på sine nettsider at låntakeren ”vanligvis får svar på søknaden i løpet av dagen eller dagen etter”. Når man samarbeider med total 17 banker, så er dette ikke annet enn veldig imponerende.

Det er helt tydelig at Polarlån er en bedrift som aktivt går inn for effektivitet. Grunnen er klar: det største argumentet for å unngå å bruke låneagenter når man søker forbrukslån er nettopp det med at man er nødt til å vente en god stund før man får et lånetilbud – og det er ikke engang sikkert at det lånetilbudet er det beste på markedet. Ved å differensiere seg og heller minke kredittrammen har Polarlån funnet en nisje som fungerer godt blant nordmenn som ønsker å søke et litt mindre forbrukslån.

Kjapp og nyttig kundeservice

Et av punktene Polarlån fremhever på nettsiden sin er gode muligheter for hurtig kundeservice. Etter å ha testet ut kundeservicen til henholdsvis ”Polarlån kundeservice”, ”Polarlån klage” og ”Polarlån support” kan det bekreftes at det tar mindre enn én time å få et godt og nyttig svar i retur. Tommel opp.

”Sikkerhet, enkelt og kostnadsfritt”

De tre ordene som stikker seg ut på Polarlåns nettside er alle gode argumenter for å velge nettopp deres bedrift når du søker lån uten sikkerhet. Man har altså en garanti for at informasjonen man sender inn er kryptert og i ”de beste hender”. I tillegg binder du deg ikke til noen avtale ved å søke lån hos Polarlån, så i utgangspunktet gjør de gratis arbeid for deg uten at du trenger å betale for det.

I likhet med mange av sine konkurrenter har Polarlån en fin og brukervennlig nettside som appellerer til kundene. Den er enkel å ta i bruk og gir deg nøyaktig den informasjonen du trenger for å søke lån. Hvis du skal søke lån hos en bank som tar sikkerhet og kunden på alvor, så er Polarlån et godt alternativ – gitt at du ønsker å låne mindre enn 100,000 norske kroner.

PS! Noen av kravene Polarlån opererer med er en 23 års aldersgrense, at søkeren er bosatt i Norge, at man har en inntekt på mer enn 230,000 kroner hvert eneste år og at man ikke har noen nåværende inkassosaker eller betalingsanmerkninger.